Followers

Busy, busy. Penat, Penat

Adush!! mingggu nie minggu busy aku.
Dah la exam , pastu aku and Haiyum nak kena handle camping kadet polis lak.
Sok aku takde paper au. Nak ikut kan hati memang malas nak datang sekolah.
Tapi kena datang jugak , nak kena check peralatan untuk khemah cukup ke tak.
Pastu Rabu maybe ade meeting untuk semua yg pegi camp, and then nak kena shopping untuk barang masakan time camp tu. Penat siot.
Tapi kan tak sabar lak nak pegi camp tu! hahah
Thanks for reading my blog :)

MY FIRST TIME :D

HAHAH^^  best kan tajuk hari nie!
hahah kay aku nak cerita first time aku menyanyi and then record .
aku cover lagu Grenade by bruno mars! dengan member aku MUS.
Heheh nak tengok? Boleeehhh =)
Tapi kualiti kurang la video nie coz record gune phone je. hehe
Enjoy this video!
video

HAHA okay tak? heheh thanks coz tengok video nie. bye :))
Thanks for reading my blog :)

BE STRONG FATEN NABILAH BINTI ABDUL AZIZ

Takziah buat FATEN. Beliau baru kehilangan ibu tercinta nya.
Semoga ur mum ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin
Mari lah semua kawan-kawan and follower blog nie, sedekah kan la Al-Fatihah kepada  ibu beliau
Al-Fatihah...

Thanks for reading my blog :)

K.A.W.A.N :))

Okay sebelum aku mula kan topik kita hari ini.
aku nak ucap kan happy teacher day tuk semua cikgu-cikgu and happy birthday to AREP sorry lambat wish.
Okay berbalik pada topik kita. Apa itu kawan? Penting ke kawan dalam hidup kite?
Of course la penting kawan tu dalam hidup kite! cube kalau korang sorang- sorang je dalam dunia ni, boleh ke hidup? HAHA tak boleh kan?.
2 hari yang lalu aku nampak ade anak anjing mati kena langgar and then tiba-tiba ade kawan dia try kejut kan dia. Anjing pun tahu ape itu kawan.
The conclusion is, hargai la kawan  korang. Kawan memang senang cari time kite senang. Ade kawan yang susah cari time kite susah.TAPI Ade jugak kawan yg senang cari time kite susah atau senang so hargai la KAWAN! :D
Thanks for reading my blog :)

A NIGHT WITH MY SISTER, HER BELOVED HUSBAND AND MY LITTLE SISTER :DD

Hehehe the story begin this evening.
Aku lepak kat umah akak aku (my sister is my neighbour, HAHA)
KAKLONG :  Idin, nak ikut kaklong keluar pegi jusco tbrau city tak malam nie
HAHA family aku semua panggil aku idin, aku pun ckp ar NAK IKUT!! hehhe
and then aku balik je ajak adek aku sekali.
AKU : adek nak ikut kaklong tak ? gi jusco malam nie?
ADEK : TAK NAK!! MALAS!!
AKU : ala jom la adek ikut, abg ikut la.
ADEK : pegi la kau! malas aku

selalu kalau family aku  ajak adek aku keluar dia ajak aku. Tapi bile aku tak nak ikut dia pun tak nak gak!.
Kay dengan perasaan kecewa sebab adek tak ikut aku pun pergi la siap - siap nak keluar. Pastu mak aku cakap
MAK : Idin, cakap kat kaklong adek tak nak ikut sebab dia nak iron baju, lipat baju.
Tiba-tiba dengar orang jerit dalam bilik
ADEK : IDIN!!! NAK IKUT!!!!
hahahah adek aku nie memang pemalas sikit. Dengar je mak aku cakap macam tu terus nak ikut.

Kay dalam pkul 8 kiteorang pun gerak gi jusco. Mule - mule dinner kat lavender.Hihihih.
Lepas makan kiteorang pegi tengok katil untuk baby ( my sister is pregnant :DD)
aku dengan adek malas la nak ikut, so kiteorang jalan - jalan je la.
Time jalan-jalan tu ade seorang awek tu tengok je aku. Aku pun tengok je la awek tu.
And then awek tu senyum kat aku :D. Aku pun senyum la balik :).
HAHAH pastu  adek aku terus wat mcm nie :P blweeeeekkk. HAHAH aku rase awek tu dengar kot dia wat mcm tu. Dah jauh sikit aku tnye dia nape wat mcm tu
AKU : HAHAHA apsal kau?
ADEK : AKU TAK BOLEH TERIMA DOE ADE AWEK SENYUM KAT KAU. DAH LA AWEK TU SENYUM GATAL KAT KAU.
HAHAHAH adek aku nie memang gler sikit! nak tengok adek aku? heheh boleehh!
yg sebelah kiri nie adek aku la. SAYANG kau adek!

Hehehe picture akak takde la. kat phone dia. Nanti aku cerita pasal semua siblings aku kay? hehehe kay bye :DD
Thanks for reading my blog :)

SINGLE OR COUPLE??

Hahahaha dah lame tak post kat blog aku ni.
Okay topic this time is single best ke couple best?
Some people say single best, some people say couple best.
Which is the best? Hahahah for me, dua-dua best.
Kalau bercouple ade je orang nak ambik tahu pasal korang.
Hahah ade je someone di sisi korang, korang tak kan bosan dengan hidup korang dengan ade nye si dia.
Tapi bile dah gadoh. Dahsyat!! Hahah. kekadang gadoh ni la yg wat kite makin faham dengan pasangan kite.
Wah best nye couple!!
Kalau single pulak, ade kelemahan sikit. Hahah takde orang nak ambek kisah pasal korang. Sometimes, bile keluar pegi bandar ke jejalan ke, bile ade nampak couple je mesti terdetik dalam hati 'best nye ade couple, bile la aq nak ade couple ni'. Hahaha
Haha tapi best nye single nie. Kekadang korang rase bebas, nak keluar dengan sesape  pun boleh. Haha dapat save top up korang and korang dapat spent time with all your friends and family!
walaupun time single ni takde orang nak ambik kisah pasal korang. KAWAN-KAWAN kan ade! kalau ade masalah ke tengah sedih ke cite je la kat kawan-kawan korang! diorang akan  dengar punye la and try tolong korang.
The conclusion is, both single and couple are best!.
Hahah kalau single,  KAWAN kan ade.
Thank You to all my friends. Korang banyak tolong aku.
Semua kawan-kawan aku bukan calang-calang orang. Diorang ni jenis senang ke susah ke still ingat kawan lagi!
 Love you all!! HAHA :DD
Thanks for reading my blog :)

HHHMMMMMM

HHHMMM. This time aku nak story pasal orang yg kite suke. Korang mesti ade suke someone tu
and then tak tahu nak wat ape kan? . Haha, aku sendiri pun macam tu.
Aku ade suke someone ni. Tapi of course la aku bertepuk sebelah tangan. Hurmm dulu aku dengan pudin  la mamat hensem SSI yg kesepian and sentiase sedih teringat kat ex masing2. Tapi Pudin dah pun jumpe orang yang dia suke and budak tu bagi respon yang positif. Kay sekarang aku nak cerita pasal dua best friends aku nie berkenaan oarang yang mereka suke.
FIRST :

Kay mamat nie name dia HAIYUM HAFFIZ . Dia ade minat seorang budak ni and mereka da lame contact.
Dye dah pun mintak couple kat budak nie tp sampai skunk tak bg respon lagi.
Haiyum moody je td sebab benda ni. Be patient yum.



SECOND :


Nie pulak KHALIQ. Dia pulak ade masalah dengan N dia. N dah jarang bertegur dgn dia  . Kesian dye. HURMMM . Dekat luar khaliq nampak je happy, tapi dalam hati dia sebenarnye dia sedih, hurrm


The conclusion is lelaki kalau dah betul2 suke kat gadis idaman dye. Diorang akan sayang gler kat pompuan tu . Kalau si gadis idaman ade masalah ke, tak tegur si lelaki ke, malas nak layan si lelaki ke. Mesti kami yang lelaki ni akan gelabah!. Semenjak aku single  aku rase lonely gler! hurm aq rse menyesal aku tak jage dia betul2 dulu. HURM. 



menyesal pun tak guna sekarang. (da la shafiq tak payah pkir sangat study la gler! exam dah dekat)
Serious lepas break dgn dia life aq sucks gler! tapi nasib baik la ade kelas 5Arif and semua kawan- kawan aku. Diorang la yg bnyk tolong aku 
THANKS GUYS! :DD


Thanks for reading my blog :)

BUS STOP.

Ade tak orang macam ni kat bus stop? hurmmm.



HAHAHAHA :DD

Thanks for reading my blog :)

RAMBUT!

Kay cerita trip dah. Sekarang cerita rambut lak.
Tadi pagi kat sekola ramai budak lelaki yg berambut panjang termasuk aku
kena gunting rambut dgn cikgu shakir and cikgu khalthom. Yang paling kritikal
rambut aq. nak tngok? boleh!




Teruk kan? hahah .
Lepas tu lepas waktu balik je. aku, dgn dua orang member aq,Khaliq and Hafiz
pegi kampung melayu, gunting rambut kat sane.Kat sane murah! and smart!  .HAHAH gambar lepas da repair rambut tak snap la.HEHE
lepas tu kiteorang makan ABC special! sedap la siak! hahah kay la dah nak magrib nie.
aku nak mandi, solat and tuition. Nanti kalau ade story lagi. Aq story! heheh Bye :))


Thanks for reading my blog :)

TRIP KE PESTA BUKU ANTARABANGSA DI PWTC (PART 3)

Kay lepas jumpe Zul aq pegi kat booth gempakstarz au.
Ade cosplay nie dia tengok je aku, and then dia ckp "Eh adek nie hensem la, jom ambek gambar dgn akak"
hahaha aku pun layan je la. Ini la gambar aku dgn akak tu



Kay lepas tu kiteorang pun lunch, and then balik Johor . THE END (malas nak cite panjang2)

Thanks for reading my blog :)

TRIP KE PESTA BUKU ANTARABANGSA DI PWTC (PART 2)

Kay in part 2 nie aku malas nak story . Korang tengok je la gambar- gambar ni.



















Kay lepas da puas kat kilang NSTP . Kiteorang pun bertolak lah ke KL.
HAHAHAH part nie best sikit. Aq dah warning awal-awal kat budak lelaki aq akan kacau diaorang.
HEHEHE OPERASI UBAT GIGI PUN BERMULA.
Susah au nak buat operasi nie. tnggu semua tido baru boleh jalankan. hehe
Berikut ialah mangsa-mangsa aq
HAHAHHA dia nie tak teruk sngt kena.

Nie mangse pertame aku. nie pun tak teruk sngt!


HAHAHAH mamat ni kena teruk la siak.
Mule2 aq nak kena kan sikit je. Tetibe ade idea
lak. Dia kan tidur nganga, aq picit la ubat gigi tu kat mulut dia.
Ubat gigi tu jatuh je kat mulut dia. dia terus telan la siak! hahah

HAHAHA kelakar la seyh! ^^. Bile dah penat kacau orang aq pun tdo and aq pun kena ubat gigi. Ntah sape la yg wat kat aq. aq pun tak tahu.
Aku rase la kan AZHAR yang buat! haha.
Esok nye sampai la kat PWTC. semua orang fresh and segar-segar lagi
Aq je ngantok (penat kacau orang) haha
kat sane aq jumpe kawan lame aq. name dia ZUL ISKANDAR. hehe 



Thanks for reading my blog :)

TRIP KE PESTA BUKU ANTARABANGSA DI PWTC (PART 1 )

Pergh boring siak! Online FB dah. Mengarot dah.
kay this time aq nak story sikit trip ke pesta buku antarabangsa.
Bukan story sikit tapi story banyak! haha
Kiteorang semua berkumpul kat dewan seri gemilang ssi pada jumaat malam.
Sebelum bertolak ke KL kiteorang pergi kilang NSTP! BEST la siak! haha
kay nie gambar2 dlm bus otw ke kilang NSTP Senai








HAHAHA Azhar paling semangat nak pergi kilang tu! hahah
sedar tak sedar sampai pun kat kilang tu!
Ni la Kilang NSTP Senai.


Sampai je situ kiteorang semua masuk dalam sebuah bilik nie. And then ade abg botak nie (lupe la name dia)
dye terang kan la semua nya tentang kerja dia and kilang tersebut

kesian beb botak nie kerja bnyk gler. dye kerja 360 hari! cuti dye time raye je. tapi gaji lumayan la! haha
kay lepas dia dah bg semua taklimat. kiteorang pun masuk ar dalam kilang tu.Nanti aq sambung lagi la in part 2 penat la. nak wat hw and tdo. Kay la. Assalammualaikum! :DD











Thanks for reading my blog :)

POWER RANGERS!

Kay memandangkan aq dah ade blog nie
Aq nak mengarut sikit la pasal benda yg aq suke dari aq kecik sampai la dah besar nie.
POWER RANGERS!! (huh? power rangers tak matang la mamat nie poyo je!).
Eh power rangers best au! lagi-lagi yg first punye!
MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS!





HAHAHA sampai sekarang aq kemaruk benda nie!
Time aq children lagi bile tngok power rangers je mcm canggih je.
Tp bila da jd teenagers aq tngok balik mcm bodoh2 je! hahha
Dulu jalan cerita power rangers best! tp skarang makin mengarut! so aq da jarang tengok.




Thanks for reading my blog :)

BLOG!

HAHAHAH akhirnya aq dah pun buat blog!
mcm best je ade blog nie. Semua member2 aq yg rapat ngan aq ade blog.
Aq je takde. Tpi skunk dah ade! Kay la. Nnt kalau ade pape cerita aq nak kongsi.
Aq cerita je kat blog nie! hehehe :DD


Thanks for reading my blog :)

©2011 shafiqizuddin.blogspot.com. All Rights Reserved.